piątek, 14 lutego 2014

Babeczki Czekoladowe


Czekoladowe babeczki, z pysznym kremem czekoladowym na bazie nugatu i czekolady deserowej. Krem nie jest tak ciężki, jak tradycyjny krem maślany, a dodatek mascarpone sprawia, że jego wykonanie trwa zaledwie minutę. Jest nie tylko smaczny, ale i wytrzymały, dobrze znosi przechowywanie w temperaturze pokojowej i utrzymuje nadany mu szprycą kształt. Idealne na szybki walentynkowy deser...

Babeczki czekoladowe:
  • ciemne ciasto,
  • krem intensywnie czekoladowy,
  • chrupiąca kakaowa posypka.

1 komentarz:

  1. Chciałabym coś takiego zrobić ALE JAK TO MAM ZROBIĆ JAK TU NIE MA NAPISANEGO!!!
    Przepraszam za wielkie (drukowane) litery, ale mam ochotę na babeczki, szukam je w internecie, a tu tylko napisane : jakie one są.
    !!!!
    Beznadzieja
    Ps. Ale babeczki nie

    OdpowiedzUsuń