poniedziałek, 10 marca 2014

Tort Andaluzja

 
 Idealny deser na wyjątkowe okazje. Bardzo czekoladowy, wykwintny a przy tym elegancki tort. Kombinacja wilgotnego migdałowego ciasta z intensywnie  czekoladową, aksamitną masą oraz ożywiającym kremem cytrynowym. Ciasto jest ciężkie, wilgotne i wydaje mi się, że smakować będzie zwłaszcza smakoszom gorzkiej czekolady, ze względu na dość mocny i dominujący czekoladowy smak. Orzeźwiająca nuta cytryna nadaje wyjątkowego charakteru temu tortowi. To wyjątkowe połączenie na bardzo szczególne uroczystości. 

Składniki: 
  • wilgotne migdałowe blaty,
  • mus z gorzkiej czekolady,
  • krem intensywnie cytrynowy,
  • czekoladowa polewa lustrzana,
  • ręcznie robione ozdoby z czekolady.
 

2 komentarze: