Oto jeden z najbardziej znanych tortów. Pochodzi z południowo-zachodniego rejonu Niemiec, jednak swoim wyjątkowym smakiem podbił cały świat. Myślę, że nie ma osoby, która chociaż raz by nie spróbowała tego przepysznego ciasta. Lubię go najbardziej w tej wersji, chociaż zdarzają mi się również wariacje na temat ;-) Tym razem w wydaniu tradycyjnym, bo po co zmieniać coś, co jest aż tak dobre!
Składniki:
- czekoladowy biszkopt mocno nasączony wiśniówką,
- wiśniowa konfitura,
- krem śmietanowy z zatopionymi wiśniami,
- sprężynki z gorzkiej czekolady,
- wiśnie i rozety z kremu do dekoracji.
Ja robię ciut inaczej, ale Twój prezentuje się wspaniale! Pozdrawiam Magda:)
OdpowiedzUsuńWygląda fenomenalnie, zakochałam się :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie ! Pozdrawiam JZ
OdpowiedzUsuńAle tu bosko!!!
OdpowiedzUsuń