czwartek, 3 kwietnia 2014

Tort Truskawka-Biała Czekolada



Skoro wiosna zagościła u nas na dobre, nastał również czas na mocno owocowe pyszności. Oto truskawki ukryte pod dużą ilością delikatnego ... w formie niespodzianki ;-) Nikt przecież się nie spodziewa patrząc na to niepozorne ciasto jak niezwykłe może byc jego wnętrze. Masa truskawkowa jest bowiem odlana w formie półkuli na ciemnym wilgotnym blacie biszkoptowym, mocno nasączonym syropem truskawkowym, który spoczywa na kolejnym, tym razem, waniliowym podłożu. Wszystko pokryte słodkim musem z białej czekolady i kolejnym blatem jasnego biszkoptu... Uczta dla zmysłów... jadalna owocowa chmurka :-)
Do kompletu powstały jeszcze pyszne truskawkowe babeczki na cytrynowym cieście konfetti, ale o tym w następnym wpisie...

Składniki:

  • jasny biszkopt,
  • konfitura truskawkowa,
  • wilgotny blat czekoladowy,
  • poncz truskawkowy,
  • mus truskawkowy,
  • mus z białej czekolady,
  • jasny biszkopt,
  • śmietana kremówka,
  • chrupiące kolorowe kuleczki,
  • balonikowe cake toppers.

2 komentarze: