Wyjątkowa Wielkanocna wariacja. Skoro symbolem tych Świąt są jajka, to nie może się u nas obyć bez wybitnie jajecznej kompozycji... To, że bez nich w cukiernictwie ani rusz wiadomo nie od dzisiaj, a w tym wypieku występują w każdym jego elemencie. Są bazą puszystego ciemnego biszkoptu, ponczu na bazie ajerkoniaku oraz kremu cukierniczego również z nutą jajecznego likieru. Dla przełamania smaku pojawia się kwaśna czarna porzeczka, która swym smakiem ożywia to ciasto. Oto kwintesencja Świąt Wielkiej Nocy :-)
Składniki:
- puszysty ciemny biszkopt,
- poncz ajerkoniakowy,
- konfitura z czarnej pożeczki,
- mus mascarpone na kremie cukierniczym z odrobiną likieru jajecznego,
- gorzka czekolada do dekoracji,
- cukrowe jajeczka :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz